Skip to content
Du är här: Hem
Glimtar från skrivarkurs på Ven i februari Utskrift E-post
2012-03-07

Image Skrivarkursen på Turistgården på Ven (eller Hven, om man föredrar den gamla danska stavningen, ty detta är ju en ö som har varit dansk längre än den varit svensk) utgjordes av några intensiva dygn i en fantastisk miljö. Ön i sig, men också den mentala miljö som skapades av främst Viktor och Henrik, två av de nya ägarna. Dels för de nu en fin tradition vidare, dels skapar de nytt med egna drömmar och intentioner som grund. Menyn för dessa dagar hittar du längst ned här.

Skrivandet rörde sig bland annat runt hur man bäst kan inleda en berättelse, hur man skapar bästa förutsättningarna på hemmaplan för sitt skrivande, hur man kan leka med strukturer - och här hämtade vi inspiration från författaren Jan Kjaerstad och hans minst sagt intrikata sätt att jobba.

Image Som vanligt fanns tid i schemat för egna eller gemensamma promenader. För min del reflekterade jag över att en morgonpromenad kan ge helt nya sätt att se på omgivningarna. Också bilder riskerar ju att bli klichéer, liksom texter.

Image Inte från en italiensk film, med andra ord.

Image Charmiga Turistgården genomgår nu en upprustning inför nyöppnandet som sker i påsk. Ett tips är att ta en tur hit då. Maten har alltid varit super här - det är bland annat därför jag tagit mina kurser hit - men nu har man lyft sitt framförande flera snäpp på någon sorts gastronomisk skala.

Image Sommartid är kärleksstigen en lummig tunnel. Inte så vid den här årstiden. Ändå gör den sannerligen skäl för namnet även nu - ett intensivt och hoppfullt fågelliv sätter sin prägel tidiga morgnar. 

Meny för skrivarkursen på Ven:

Dag 1
Toast Skagen med en nyans av dijonsenap
Fasanbröst från Ven lindat i bacon med gräddkokt spetskål, kolaglaserad palsternacka och hallonvinägersky.

Dag 2
Venpasta med hemgjord pesto på hasselnötter serverad med fräst fänkål och ruccolasallad och krutonger.

Mustig skogssvampsoppa med örtolja och bröd.
Örtrullad harytterfilé från Ven med skivad råstekt potatis, polkabeta, gulbeta och enbärskonjakssås.

Dag 3
Ljummen vildrissallad med ruccola, champinjon, hyvlad morot, kallrökt lax och senapsvinägrette.

Halstrade pilgrimsmusslor på en bädd av palsternakspuré och knaperstekt bacon.
Vildandsbröst från Ven med ugnsbakade betor, viltgräddsås, potatis och parmesanbakelse.
Frostad hallonsås med vaniljglass, maränger, chokladsås och bär.

Dag 4
Svart venpasta med handpillade räkor, citron och dillsås serverat med trevlig sallad.

Image Någon annan har nöjt sig med en betydligt enklare måltid. 

 

 

 

Kommentarer
Lägg tillSökRSS
Bara registrerade användare kan skriva kommentarer!

Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved.

 
< Föregående   Nästa >

Nyhetsbrev






Min varukorg

Varukorgen är tom